Krapte
Kansen
Limburg
2o22

Winnen in
een uitdagende
arbeidsmarkt

Sprekers

Dave Beijer

Lees meer

Dave zit ruim 20 jaar in het HR vak, in diverse rollen (zakelijke dienstverlening, chemische industrie). Het is zijn passie om het maximale potentieel uit mensen, teams en organisaties te halen. Dave heeft een brede achtergrond op gebied van cultuur verandering,  leiderschapsontwikkeling en vitaliteit. Hij gelooft in vitale organisaties met vitale medewerkers. Hij woont in België, helpt ik in het weekend in hun restaurant en geeft zowel personal- als groepstrainingen (bootcamp). Net als in andere branches heeft hij binnen de procesindustrie de komende jaren (evenals de afgelopen jaren) te maken met een grote uitstroom a.g.v. vergrijzing. Tegelijkertijd zien we (in lijn met demografische ontwikkelingen) de instroom in technische opleidingen in de regio (in het algemeen en in de procestechniek) teruglopen. Bovendien staan we aan de vooravond van de energietransitie, waarbij niet exact weten hoe onze industrie er in de toekomst gaat uit zien en welk talent er nodig is. 

Ik denk dat we bij Fibrant op tijd gestart zijn met ervoor te zorgen dat we een aantrekkelijke club zijn om bij te werken. En dat bedoel ik in de breedste zin van het woord. Het ‘leukste bedrijf zijn is geen luxe, maar een must. We streven er bij Fibrant naar om mensen maximaal in te zetten op hun talent, om anders te denken, om te denken in mogelijkheden. Bij Fibrant kan iedereen impact maken (binnen en naast zijn/haar functie) en het lukt het nog relatief makkelijk om mensen op allerlei niveaus en met allerlei achtergronden aan te trekken. We mogen daarin niet verslappen, ‘het leukste bedrijf’ wordt je immers nooit, het is een continu streven. Overigens gaat dit niet altijd gemakkelijk, het loslaten van oude kaders en denkpatronen is niet eenvoudig. Er is echter geen andere optie wat mij betreft. 

Samenwerken is volgens mij het succes woord hier. We zullen samen moeten optrekken, elkaar begrijpen, niet teveel (of geen) nieuwe initiatieven bedenken, maar gebruik maken van bestaande paden en die verder optimaliseren. 

Johan Bertens

Lees meer
Johan begon zijn carrière bij Defensie waar hij zich bezighield met de elementaire fysieke en mentale vorming van aspirant officieren. Na diverse commercieel eindverantwoordelijke rollen bij onder andere AEGON en Achmea Vitale, en het volgen van diverse opleidingen op het vlak van strategisch talentmanagement, heeft hij met twee compagnons MyTalentBoard opgericht. MyTalentBoard helpt mensen en organisaties met het realiseren van hun ambities. Zij maakt sinds kort onderdeel uit van de verschillende bedrijven van de Driessen Groep en is gevestigd op de Brainport Human Campus te Helmond.

Harry Boer

Lees meer
Na jaren actief geweest te zijn in het bedrijfsleven en de publieke sector in innovatieve omgevingen is Harry de afgelopen jaren geraakt door de mogelijkheden die technologie kan betekenen voor mensen die in een lastige arbeidsmarkt positie zitten. Zijn focus ligt vooral op het bij elkaar brengen van meerdere mensen en disciplines om samen tot mooie rendabele oplossingen te komen. Niet alleen financieel gezien maar vooral ook voor de mensen en de werkgevers zelf. 

Annet de Lange

Lees meer
Prof. dr. Annet de Lange (1977; cum laude PHD 2005) works as Professor Successful aging at work at the Open University, Faculty of Psychology, Heerlen, the Netherlands. Furthermore, she is Visiting Professor at the faculty of Social Sciences of the University of Stavanger in Norway, and the NTNU, faculty of psychology, Trondheim, Norway and faculty of psychology University of Coruna, Spain. More information about her scientific work and books can be found through her website: https://annetdelange.nl/

Nardie Fanchamps

Lees meer
Nardie L.J.A. Fanchamps werkt aan de Open Universiteit Nederland als assistant professor bij de faculteit Onderwijswetenschappen binnen de afdeling Technology Enhanced Learning Innovations. Hij is gespecialiseerd in educatieve robotica, computational thinking, programmeren in het onderwijs, augmented reality en VR. Naride is betrokken bij verschillende Europese / wereldwijde onderzoeksprojecten waar hij graag samenwerkt met collega's van andere universiteiten en partnerorganisaties.In zijn presentatie staat centraal: Het belang van computational thinking vaardigheden voor een leven lang leren, en hoe technology enhanced leren daaraan kan (blijven) bijdragen.

Lottie van Gerven

Lees meer
Jouw medewerker is onze gast! Work and Stay hecht veel waarde aan het welzijn van haar gasten en de omgeving. Er wordt een gastvrije plek geboden die past bij de situatie en wensen van de gast. Een plek waarbij zowel de kwaliteit van huisvesting als de voorzieningen en de sfeer belangrijk zijn en huisvesting en werk maximaal ontkoppeld zijn. Lottie biedt haar gasten een thuisgevoel.

Susanne Görtz

Lees meer
Susanne is bestuurslid Stuurgroep Internationale Werknemers en ook binnen LTO NL, als commissie lid Ondernemerschap en Onderwijs is ze bestuurlijk betrokken bij het wel en wee van de internationale werknemers. Susanne is daarnaast Fruitteler in Baarlo. Ze teelt morellen die worden gebruikt door bakkerijen in heel Nederland. Anderzijds verhuurt ze ook vakantiewoningen.

Renate de Groot

Lees meer
Renate haar wetenschappelijke interesse gaat uit naar de biopsychologische voorwaarden (motivatie, emotieregulatie, breinontwikkeling en leefstijl) voor leren en cognitie in levenslang perspectief. Zij heeft een achtergrond in de gezondheidswetenschappen, de neuropsychologie, de neurowetenschappen en de onderwijswetenschappen. Haar motto is: “Leren is een levenslang bouwproces”. Je kunt geboren worden als hutje op de hei, maar met de juiste aannemers kan dat ontwikkelen tot een mooi paleis. Het omgekeerde kan ook gebeuren; geboren worden als kasteel, maar zonder de juiste aannemers vervallen tot ruïne. Een huis vereist onderhoud. Soms moet het eens opgefrist worden en verdient het een nieuw verfje. In andere gevallen is een verbouwing meer op zijn plek. Dit geldt ook voor het menselijk leren. Cognitieve achteruitgang is niet te voorkomen, maar de mate waarin het plaatsvindt, de snelheid waarmee het gepaard gaat en het moment waarop het begint, varieert enorm tussen individuen. Dit alles zou kunnen suggereren dat leren op volwassen en/of oudere leeftijd niet meer mogelijk is. Het tegendeel is echter waar; cognitieve achteruitgang is beïnvloedbaar. Leren stopt niet als de schoolcarrière voorbij is of de volwassenheid bereikt is. Het leerproces vereist ook onderhoud, zeker in tijd van een vergrijzende maatschappij.

Roger Holtus

Lees meer
Roger is vader van Vince, Bowie en Coco, echtgenoot van Nasty. Roger is liefhebber van muziek, sport en zijn job. Kernwoord: optimist.

Jenny Huijs

Lees meer
Jenny werkt sinds 2006 bij TNO als adviseur, trainer en onderzoeker op het gebied van gedragsverandering, diversiteit & inclusie, duurzame inzetbaarheid en mentale gezondheid. Ze krijgt energie van het ontwikkelen van nieuwe innovatieve aanpakken en het omzetten van beleid naar praktische toepassingen.

Jack Janssen

Lees meer
Als Algemeen Directeur van de coöperatieve personeelsvoorziener AB Werkt ziet Jack de krappe arbeidsmarkt als een belangrijke uitdaging voor de toekomst. Jack is 54 jaar, opgeleid als bedrijfskundige en al vele jaren actief in de personeelsvoorziening.

Tom Jessen

Lees meer
Tom Jessen is één van de meest geliefde online dagvoorzitters van Nederland. Als moderator tilt hij elk webinar naar een hoger niveau. Hij imponeert met grote kennis van zaken. Van economie tot politiek. En van juridische tot medische zaken.

Pieter Moerman

Lees meer
Het kan Pieter niet complex genoeg zijn. Grote maatschappelijke thema’s die zowel politiek als maatschappelijk lastig op te lossen zijn, daar loopt Pieter warm voor. Op vakantie? Pieter neemt een  ingewikkeld governancevraagstuk mee. Wiel opnieuw uitvinden? Hoeft niet, Pieter kent iedereen die dat al deed. Want een dag niet ontrafeld of verbonden, is een dag niet geleefd. Pieter Moerman is directielid van het Platform Talent voor Technologie (PTvT) en mede-oprichter van Katapult. Katapult is een netwerk van meer dan 450 publiek-private samenwerkingsverbanden in het beroepsonderwijs in Nederland en Europa. PTvT richt zich op het opleiden van voldoende technologisch geschoolden voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Ramon Niessen

Lees meer
Verbinding en resultaat, zo werkt Ramon al jaren met veel plezier in de arbeidsmarkt. Zowel aan de kant van het bedrijfsleven (VDL Nedcar, eigen onderneming) als aan de kant van onderwijs en overheid. Vanuit een gezamenlijke benadering zijn altijd oplossingen voorhanden. Als je maar nieuwsgierig bent en open staat voor andere inzichten en energie steekt in relaties. Positieve energie is wat je van Ramon kunt verwachten. Niet alleen resultaat, maar ook fun en een goede verbinding gegarandeerd!

Marc Oonk

Lees meer
Als algemeen directeur en mede-eigenaar van Mensium voelt Marc zich als een vis in het water op het snijvlak van 'mens en werk'. Al sinds 1994 heeft hij dit vakgebied omarmd en zich hierin verder ontwikkeld. Hij heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van het model DNA van Ontwikkeling. Een inspirerende manier van kijken naar en werken aan verandering en werkgeluk. 

Yvonne Paulussen

Lees meer
“Happy people make better business”, dat is Yvonne haar adagium. Mensen worden blij, als ze ruimte krijgen om te bloeien en te groeien. Mensen daarin faciliteren, dat is haar drijfveer. Al jarenlang geeft Yvonne leiding binnen verschillende organisaties, van familiebedrijf tot internationale beursgenoteerde onderneming, en ze geniet van het motiveren en enthousiasmeren van de mensen om haar heen. Naast haar huidige job draagt ze graag bij aan allerlei maatschappelijke initiatieven met als doel de wereld een klein beetje mooier te maken.

Pieter Philippart

Lees meer
Met ruim tien jaar ervaring in de marketing, productontwikkeling en digitale innovatie is Pieter marketing manager en MT lid bij het mooiste (en een van de grootste) uitzendbureaus van Nederland: Driessen. Samen met zijn team houdt hij zich bezig met recruitmentmarketing, (employer) branding, productontwikkeling, digitale innovatie, prijsstrategie, communicatie/PR en campagnes.

Stephan Satijn

Lees meer
Stephan Satijn (1972) is geboren in Maastricht en studeerde aan Zuyd Hogeschool en business administration aan Nyenrode en de Universiteit van Rochester. Vanaf 2000 werkte hij in het internationale bedrijfsleven o.a. voor Nederland Distributieland waar hij verantwoordelijk was voor de zakelijke en inhoudelijke activiteiten in Noord‐ en Zuid‐Amerika. In de periode 2011 – 2018 was hij wethouder voor de VVD bij de gemeente Venlo met als portefeuilles Economische Zaken en Kennisinfrastructuur en vanaf 2014 was hij tevens 1e locoburgemeester. In 2017 werd Satijn tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Munt, een organisatie die verantwoordelijk is voor het ‘slaan’ van de officiële euromunt binnen de Benelux. Hij vervulde daarnaast verschillende commissariaten en toezichthoudende functies voor o.a. het MECC en Nederland Distributieland.

Frans Pollux

Lees meer
Frans studeerde geschiedenis, wilde schrijver worden, werd muzikant, ging werken bij de radio en toen bij de televisie. Inmiddels is hij columnist bij Dagblad De Limburger en staat daarnaast op allerlei podia als zanger, presentator, verteller of dagvoorzitter. Afkomstig uit Venlo, de stad met een hechte gemeenschap die hem zo aan het hart gaat, dat het een thema is in veel van zijn werk. Veelzijdigheid is het kernwoord. Het verbindende effect van onze taal, teksten, lokale gemeenschap en muziek is groot.

Jan Rotmans

Lees meer
Prof.dr.ir. Jan Rotmans is een maatschappelijk gedreven en bevlogen wetenschapper, met ruim 250 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties en 30 boeken op zijn naam. Jan is een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Hij is één van de grondleggers van het vakgebied transitiekunde. Hij richtte in Maastricht aan de universiteit een onderzoeksinstituut op, ICIS, en daarna in Rotterdam DRIFT, onderzoeksinstituut voor transities. Hij adviseert tal van overheden en bedrijven in binnen- en buitenland en werkte bij de Verenigde Naties in New York. Hij is initiator van tal van maatschappelijke initiatieven, waaronder Urgenda, Zorgeloos, Nederland Kantelt, de Gideonsbende en TeamNXT. Naast topwetenschapper is hij ook activist, zogenaamd 'scientivist'.

Jos Sanders

Lees meer
Jos Sanders, 49 jaar, getrouwd, zoon van twee en vader van drie. Hij zet zijn skillsset momenteel in als lector bij de HAN en senior onderzoeker bij TNO. Daarbij kijkt hij vooral naar lerend werken en werkend leren en wat we doen met de opbrengst daarvan. Hij zoekt manieren om dat leren beter te erkennen. Mensen weten en kunnen door wat ze gedurende hun leven allemaal doen immers veel meer dan hun diploma's - als die er al zijn - ooit kunnen laten zien. Hem boeit het mateloos dat iemands diploma uit 2005 zo bepalend is voor iemands arbeidsmarktkansen in 2022, terwijl dat diploma weinig zegt over iemands talenten in 2022. En hem boeit het dat mensen ‘rechten’ menen te kunnen ontlenen aan hun diploma, ook als het om een salaris gaat.  

Rianne Schrama-Blom

Lees meer
Rianne woont in Gouda met haar man en twee kinderen. Ze heeft een achtergrond in Bedrijfskunde en HR. En combineert deze twee dingen graag in haar werk, omdat Rianne het snijvlak van mens en organisatie het meest interessant vindt. Sinds 1 mei van dit jaar werkt ze als Head of People bij Lightyear. Iedereen werkt daar vol passie aan het realiseren van de missie 'Clean mobility for everyone, everywhere. Hiervoor heeft ze onder andere 8 jaar als consultant gewerkt voor Deloitte. Op vakanties gaat ze graag kamperen en ze houdt van dansen en muziek.

Benno Siegert

Lees meer
De persoonlijke missie van Benno is: ‘Het ontwikkelen & laten groeien van organisaties, teams en individuen'. Bevlogen, maar ook nuchter. Twee benen op de grond. Bourgondiër, gastvrij. Uitgangspunt: ‘de mens is van nature goed’. De grootste uitdaging op het gebied van HRM: Binden & boeien van personeel. Het werk echt anders gaan doen (‘meer met minder’).  Hierin blinken zij uit op het gebied van HRM: Ruimte geven aan mensen. Bij bijvoorbeeld Vincent van Gogh liggen verantwoordelijkheden en bevoegdheden laag in de organisatie en zijn ze gewend om te werken aan de vraagstukken van vandaag én de zorg voor over 10-15 jaar. Medewerkers krijgen bij hun volop kansen om mee te doen en hun talent te ontwikkelen. Wat moeten we (werkgevers, werknemers overheid, onderwijs) doen om de arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken: Kijk over de eigen grenzen heen, heb lef en durf dingen anders te doen. Belangrijke en urgente vraagstukken: Zorg er voor dat werken (in loondienst) loont.Nu teveel negatieve prikkels (bijvoorbeeld armoede val, kosten  + aantal plekken kinderopvang, etc). Iemand die 40 uur werkt, zou in zijn/haar bestaan moeten kunnen voorzien. Dit is nu te vaak niet het geval. Stimuleer dat ‘meerwerken’ echt loont.  Zorg voor een ‘level playing field’ tussen werken in loondienst en werken als ZZP. Bijvoorbeeld ten aanzien van het werken van weekenddiensten, maximum tarieven. En handhaaf op schijnzelfstandigheid. Zorg dat prikkels zoals STAP budget voor opleidingen of een verlaging van collegegelden ten goede komt aan die beroepsgroepen die we in NL het hardst nodig hebben. Denk hierbij aan de technische opleidingen of de richtingen waarmee iemand uitstroomt naar het onderwijs of de zorg.

Ilonka Sinkeldam

Lees meer
Ilonka is een verbinder op de arbeidsmarkt. Dat doet ze al 7 jaar met hart en ziel als directeur van Baandomein. Ze is gespecialiseerd in arbeidsmobiliteit. Ilonka weet wat er speelt op de arbeidsmarkt in het algemeen en de Limburgse arbeidsmarkt in het bijzonder. Ze heeft een groot netwerk en zet dat in om organisaties en mensen met elkaar in contact te brengen. Verbinden is het kernwoord.

Frans Stienen

Lees meer
In de regio Eindhoven (Brainport) was Frans van 2006 tot 2018 wethouder in de gemeente Helmond. In die periode is hij tien jaar voorzitter geweest van de Stuurgroep Arbeidsmigranten, waar de 21 gemeentes van Zuid-Oost-Brabant bij aangesloten zijn. In die periode heeft hij veel bijeenkomsten georganiseerd en geleid om het thema bespreekbaar te maken en de mate van urgentie te benadrukken. Vanaf 2018 heeft hij meerdere voorzitterschappen en bestuursfuncties opgepakt en betrokken gebleven bij het onderwerp Arbeidsmigratie in Noord-Brabant. Verder actief als begeleider van (oud)-bestuurders in de overheid die een volgende stap in hun loopbaan willen maken. Rode draad als hobby is handbal, waar hij onder andere directeur van het Nederlands Handbal Verbond is geweest.

Bart Storcken

Lees meer
Bij alles wat Bart doet heeft hij altijd één doel: hij wilt mensen in beweging brengen. Is er iets mooiers dan mensen enthousiasmeren, ze samen te brengen, ze mee te laten doen of ze over een streep te trekken?  Hij gebruikt daarbij de lach als breekijzer maar is altijd 100% serieus in wat hij op dat moment doet. Ontzettend gedreven ook. Met respect voor de ander. Wanneer er beweging is, ontstaat een positieve energie die de omgeving meeneemt. Daar beleeft hij ook zelf veel plezier aan en brengt dat graag over. Muziek speelt hierin vaak een grote rol. Muziek zegt zoveel meer dan woorden. Het maakt dingen los en zorgt vaak letterlijk voor beweging.

Martijn van Helvert

Lees meer
Martijn van Helvert was tot maart 2021 Tweede Kamerlid voor het CDA. Eerder was hij lid van de Limburgse provinciale staten en fractie voorzitter. Van juni 2021 tot en met maart 2022 was hij (interim-)wethouder in de gemeente Roerdalen. Sinds 1 april 2022 is Martijn partner bij Meines ,Holla Partners in Den Haag en Voorzitter van MKB-Limburg. Van Helvert groeide op in Sittard waar hij het gymnasium op het College Sittard doorliep. Hij studeerde sociale geografie (propedeuse) en geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 2003 afstudeerde. Van 2002 tot 2007 was hij docent geschiedenis en antieke cultuur in het voortgezet onderwijs. Martijn was al op jonge leeftijd actief in het CDA. Hij was - naast het bekleden van een aantal bestuurlijke functies in de partij - lid van de gemeenteraad van Susteren (1998-2003) en, na een gemeentelijke fusie, van de gemeenteraad van Echt-Susteren (2003-2009). Van 2007 tot 2010 was hij persoonlijk medewerker van de Limburgse gedeputeerde Noël Lebens. Van 2010 tot 2014 was hij beleidsmedewerker bij de gemeente Heerlen. Hij werd in 2011 gekozen tot lid van Provinciale Staten van Limburg.

Kirsten Vingerhoets

Lees meer
In de 20 jaar dat Kirsten in de recruitmentbranche werk, is het vak enorm veranderd door digitalisering en tegelijkertijd is de vraag hetzelfde gebleven: hoe vind je de beste mensen voor jouw organisatie. Als recruitment marketeer maakt ze gebruik van online media, digitale technologie, data science en gepersonaliseerde communicatie om kandidaten te bereiken, interesseren en laten solliciteren.

Tinka van Vuuren

Lees meer
Tinka staat met één been in de wetenschap en één been in de praktijk. Ze is sinds 2010 bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit Nederland en werk daarnaast, sinds 2006, als senior consultant bij Loyalis, een merk van a.s.r. en adviseert werkgevers over personeelsbeleid. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden, zo luidde de titel van haar oratie in 2011 waarin ze het belang van vitaliteitsmanagement uit de doeken doet. Ze is arbeids- en organisatiepsycholoog en gepromoveerd op de gevolgen van ontslagdreiging voor werknemers.

Rob Wanten

Lees meer
Sinds 2018 is Rob wethouder in de gemeente Peel en Maas. Een gemeente waar veel Internationale werknemers (arbeidsmigranten) wonen, werken én onderdeel uitmaken van de samenleving. De internationale werknemers zijn welkom in Peel en Maas. Ze maken dan ook zo snel mogelijk contact met de arbeidsmigranten binnen de gemeente. De contactfunctionaris arbeidsmigranten speelt hier een belangrijke rol in.
Dagvoorzitter
Zittesje jong Tom Jessen (lees meer), bekend van o.a. BNR Nieuwsradio en zijn podcast met Maarten van Rossem, zal ons door het programma leiden.
Inschrijven

Meld je hier aan

via het inschrijfplatform van Owello/Yellenge

Locatie

Maaspoort Venlo

Op 10 min. lopen van NS station Venlo. Parkeren, bijna naast de deur: Q Park Centrum Maasboulevard.
(Bekijk route en parkeren)

Meer informatie en het definitieve programma volgen eind september/begin oktober.
Mede mogelijk gemaakt door:

Meer informatie?
Stuur ons een e-mail